Zoek
0118 421 420

Schenkingen Wim de Graaf Foundation

Schenking ORT Zeeland

Als eerste bijdrage aan de ondersteuning van de Zeeuwse gemeenschap heeft de Wim de Graaf Foundation een zogenaamde CadWeazle aan de Stichting ORT Zeeland geschonken. De CadWeazle is een speciale rolstoel waarmee de stranden, bossen, duinen, natuurgebieden en andere minder goed begaanbare terreinen binnen de provincie Zeeland ook toegankelijk worden voor mensen met een functionele beperking. Lees verder.

 

Website Stichting ORT Zeeland

 

Schenking Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen

Op 5 januari 1791 kreeg het Middelburgs Departement van het Zeeuws Genootschap der Wetenschappen een belangrijk geschenk. De weduwe van maecenas Johan Adriaan van de Perre schonk het Genootschap het planetarium dat haar man tussen 1782 en 1786 had laten maken. Onlangs is het planetarium, mede met een schenking van de Wim de Graaf Foundation, gerestaureerd en werkt dit eeuwenoude instrument weer in haar volle glorie! Lees hier de brief van het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen.

 

Website Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen

 

Schenking Panorama Walcheren

In maart 2014 heeft de Wim de Graaf Foundation het diorama "Veere" geadopteerd. Met een schenking van € 15.000,- zijn de kosten voor dat diorama gedekt. Hierdoor kan Jo Dumon Tak en zijn team met volle kracht verder aan het volgende onderdeel binnen het Panorama: het diorama "Domburg". Mede met deze schenking is het Panorama Walcheren er nu zekerder van om een voor Walcheren unieke voorziening te kunnen gaan realiseren. Bekijk hier het nieuwsbericht op Omroep Zeeland.

 

Website Panorama Walcheren

 

Schenking Stichting Huifbedrijden Walcheren

In mei 2015 heeft de Wim de Graaf Foundation een schenking van € 7.500,- gedaan aan Stichting Huifbedrijden Walcheren. Huifbedrijden Walcheren biedt ontspanning en therapie voor verstandelijke of lichamelijke patiënten. Met de speciale beleerde paarden kunnen mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking een rit met het huifbed door het Veerse bos maken. Het paard blijkt een uitstekende therapeut te zijn voor gehandicapten. Voor meervoudig gehandicapten, wordt in verhouding heel weinig gedaan, maar het paard als therapeut is inmiddels bewezen in diverse plaatsen in Nederland. Wanneer deze meervoudig gehandicapten op het ritme van de paarden meebewegen en de warmte van de paardenlijven voelen ontspannen zij zich en wordt de bloeddoorstroming bevorderd. Het is een optimale massage.

 

Website Stichting Huifbedrijden Walcheren

 

Schenking Feest van Herkenning

In mei 2015 heeft de Wim de Graaf Foundation een schenking van € 7.500,- gedaan aan Feest van Herkenning. Dankzij Feest van Herkenning worden mensen met (beginnende) dementie gestimuleerd door het ophalen van positieve herinneringen met attributen uit het museum. Een feest is het!!

Dementerende ouderen kunnen in het eerste stadium van hun ziekte nog redelijk tot goed vertellen over vroeger. Het ophalen van positieve herinneringen aan vroegere jaren (reminiscentie) geeft hen plezier en voldoening. Enthousiaste vrijwilligers gaan hierover met hen in gesprek. Als bagage hebben zij unieke koffers, die zijn samengesteld door dertien Zeeuwse musea rond verschillende thema’s zoals landbouw, school, streekdracht, huishouding, visserij en ‘Oranje’. De museumvoorwerpen in de koffers roepen herinneringen op aan vroeger.

Doel is het verzorgen van een plezierige en zinvolle activiteit die kan dienen als aanvulling op het zorgleefplan van beginnend dementerende ouderen. Het op een goede manier prikkelen van het geheugen van deze groep kwetsbare ouderen kan namelijk een positieve invloed hebben op hun welzijn en hierdoor bijdragen aan de kwaliteit van de zorg- en leefomstandigheden.

 

Website Feest van Herkenning

Schenkingen

Wim de Graaf Foundation

 

Govert Flincklaan 53 

4383 WB  Vlissingen

 

Postbus 5086

4380 KB  Vlissingen

 

Telefoon: 0118 - 421 420

Fax: 0118 - 421 438

E-mail: wimdegraaffoundation@dgavlissingen.nl

 

K.v.K. nummer: 56260784

RSIN: 852045943